Nieuws

Nieuws en ontwikkelingen met betrekking tot het Dravetsyndroom, activiteiten rondom de stichting en wetenschappelijk onderzoek

Stichting Dravetsyndroom sponsort Dravet muismodel

De Spaanse Dravetstichting DSF Spain werkt samen met the Jackson Laboratory (USA) aan de tweede fase van de ontwikkeling van een Dravet-muismodel. Zo’n muismodel moet het voor onderzoekers over de hele wereld gemakkelijker maken om effectieve medicatie te ontwikkelen voor het Dravetsyndroom. De Stichting Dravetsyndroom NL/VL draagt met 5000 Euro bij aan dit project. Ook andere Europese Dravetorganisaties doneren hieraan om de afronding van fase twee mogelijk te maken. Hoofdonderzoeker is dr Ana Mingorance, verbonden aan de Spaanse Dravetstichting DSF Spain.

Onze dank gaat uit naar alle ouders, familieleden, vrienden en bedrijven die onze stichting financieel steunen met kleine en grote donaties. Met jullie hulp werken we aan een betere toekomst voor patiënten met het Dravetsyndroom!

Voor vragen of meer informatie, neem contact op met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Voor alle teksten, foto's etc. van de website www.dravetsyndroom.eu geldt copyright ©2014 Stichting Dravetsyndroom Nederland/Vlaanderen.