Ervaringsverhalen

Hoe is het om te leven met het Dravetsyndroom? Het kan fijn zijn om te weten dat u niet de enige bent. Geen twee patiënten zijn hetzelfde, maar er is toch vaak veel wat u herkent in de ervaringen van anderen.


De operatie van Koen

Koen (10 jaar) had veel last van naar binnen gezakte enkels. Hij liep een beetje voorovergebogen en viel vaak. Orthopedische schoenen hielpen wel, maar veroorzaakten drukplekken. Daarom is Koen geopereerd.

Aan beide voeten kreeg hij aan de buitenkant twee kleine kegeltjes in zijn enkels. Deze zorgen ervoor dat zijn enkels nu recht staan. Ook zijn beide achillespezen iets verlengd, zodat hij zijn voeten beter kan afrollen tijdens het lopen. Hij is geopereerd in het ZGT in Hengelo (NL) door dr. Bucholz. Nu, anderhalf jaar na de operatie gaat het goed met Koen. Zijn enkels staan heel mooi recht en hij valt minder vaak. Hij heeft geen orthopedische schoenen meer, maar nog wel aangepaste zolen in bergschoenen. Hij loopt nog wel steeds een beetje voorovergebogen. Het filmpje laat zien hoe Koen voor de operatie liep, en hoe het nu gaat.

 

 

 

Voor alle teksten, foto's etc. van de website www.dravetsyndroom.eu geldt copyright ©2014 Stichting Dravetsyndroom Nederland/Vlaanderen.