Nieuws

Nieuws en ontwikkelingen met betrekking tot het Dravetsyndroom, activiteiten rondom de stichting en wetenschappelijk onderzoek

Medicijnen

Bij de behandeling van het Dravetsyndroom zet de arts vaak een combinatie van twee of soms zelfs meer medicijnen (anti-epileptica) in. Welke medicijnen bij de patiënt mogelijk verbetering geven, is vooraf niet te voorspellen.

Patiënten met het Dravetsyndroom kunnen baat hebben bij valproaat (Depakine®), topiramaat (Topamax®), clobazam (Frisium®) en stiripentol (Diacomit®). Soms schrijft de arts ook wel levetiracetam (Keppra®) voor, zonisamide (Zonegran®) of Kaliumbromide (Dibro-be®). Er zijn nog meer medicijnen die de arts kan proberen.

‘Verkeerde’ medicatie

Er zijn ook anti-epileptica die bij het Dravetsyndroom juist een toename van aanvallen kunnen geven: lamotrigine (Lamictal®), carbamazepine (Tegretol®), oxcarbazepine (Trileptal®), fenytoïne (Diphantoïne®) en vigabatrine (Sabril®).

Voor alle teksten, foto's etc. van de website www.dravetsyndroom.eu geldt copyright ©2014 Stichting Dravetsyndroom Nederland/Vlaanderen.