Behandeling

Het is helaas niet mogelijk om het Dravetsyndroom te genezen. Het doel van de behandeling is het aantal aanvallen te verminderen. Ook wordt geprobeerd de zwaarte of de ernst van de aanvallen zoveel mogelijk terug te brengen. Daarnaast is de behandeling erop gericht om grote aanvallen zo snel mogelijk te stoppen, zie  Stoppen van een aanval.

Het gaat erom de juiste balans te vinden tussen de behandeling van de aanvallen en de eventuele bijwerkingen van medicijnen of andere behandelingen.

Bij Dravetsyndroom gaat het om aanvallen die meestal moeilijk behandelbaar zijn. Daarnaast treden er vaak allerlei bijkomende problemen op, zoals een achterstand in de ontwikkeling en gedragsproblemen. Opvallend is dat er grote verschillen zijn tussen Dravetpatiënten onderling; zowel wat betreft de frequentie en de hevigheid van aanvallen, als de ernst van de bijkomende problemen.

De naam 'Dravet' verwijst naar de Franse kinderneuroloog Charlotte Dravet. Zij beschreef het ziektebeeld in 1978 voor het eerst.

In ons fotofilmpje vertellen we in enkele dia's wat het Dravetsyndroom inhoudt, en maakt u kennis met een aantal van onze Nederlandse en Vlaamse kinderen.

In mei 2017 heeft de stichting met hulp van verschillende professionals een boekje over het Dravetsyndroom geschreven. U kunt dit tegen een kleine vergoeding (een euro per boekje plus verzendkosten) bestellen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Een printvriendelijke versie vindt u hier.

Medicijnen

Welke medicatie helpt bij de behandeling van Dravetsyndroom?

Andere behandelingsmogelijkheden

Zijn er alternatieve manieren om Dravetsyndroom te behandelen?

Therapieën voor bijkomende problemen

Hoe moet je een aanval behandelen?

Voorzorgsmaatregelen

Welke medicatie is er om een aanval te stoppen en hoe wordt het gebruikt

Voor alle teksten, foto's etc. van de website www.dravetsyndroom.eu geldt copyright ©2014 Stichting Dravetsyndroom Nederland/Vlaanderen.