Bijeenkomsten

Met enige regelmaat worden er bijeenkomsten voor ouders/verzorgers van Dravetpatiënten georganiseerd door de stichting. Hieronder ziet u de verslagen van deze bijeenkomsten.


Beweegdag in het UZA in Antwerpen

Bewegen is gezond. Het houdt onze gewrichten soepel, versterkt onze spieren en verbetert onze algemene conditie. Maar wat bij kinderen en jongeren met het Dravetsyndroom? Zij bewegen niet zo vlot. Hun motoriek is houterig en ze zijn sneller moe. In de meeste gevallen kunnen ze vaardigheden verwerven die horen bij de kleuterleeftijd. Daarom is het heel belangrijk om ook deze kinderen en jongeren te laten bewegen, op een veilige manier en aangepast aan hun mogelijkheden. Want hoe meer bewegingservaring ze opdoen, hoe beter het zal gaan. Voldoende en gevarieerde bewegingservaring komt de ontwikkeling van de motoriek ten goede. Ook bij kinderen en jongeren met een beperking geldt dat beweging de gewrichten soepel houdt en de spieren sterk. Dit zal bijdragen aan hun algehele mobiliteit. Gevarieerde beweging kan ook een positief effect hebben op de cognitieve vaardigheden van een kind. Door te bewegen oefenen kinderen hun planningsvaardigheden, ruimtelijk besef en visuele integratie. Tijdens de bewegingsdag die georganiseerd werd aan de Universiteit Antwerpen hebben de bewegingsexperten van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen de ouders van de Dravetpatiënten vertrouwd gemaakt met het belang van gevarieerd bewegen voor de kinderen. Ook lieten zij daarbij zien dat het aanbieden van voldoende beweging op verschillende manieren kan, ook in de veilige thuissituatie en op een heel speelse en aangename manier. De kinderen werd een leuke voormiddag van sport en spel aangeboden, aangepast aan hun mogelijkheden en onder begeleiding van professionals die ervaring hebben in het werken met kinderen met het Dravetsyndroom.

Voor alle teksten, foto's etc. van de website www.dravetsyndroom.eu geldt copyright ©2014 Stichting Dravetsyndroom Nederland/Vlaanderen.